Produse derivate din cereale – tabel calorii alimente

Produse derivate din cereale – tabel calorii alimente

paine
Proteine (g%) Grăsimi (g%) Carbohidraţi (g%) Calorii (kcal la 100g)
pâine de grâu albă 10,3 2 54 282
pâine de grâu intermediară 8,3 0,8 52,2 255
pâine de grâu neagră 8,4 1,2 48,5 245
pâine de secară 7,8 1,3 47,5 239
pâine de graham 9,1 1 51 256
cornuri, chifle 10,5 0,6 53,5 269
orez decorticat 5,6 1 75,8 355
griş 11,2 0,8 73,3 354
fulgi de ovăz 13,6 6,3 65,3 382
paste făinoase obişnuite 5,6 1 75,9 360
paste făinoase cu ou 10,2 2,2 79,1 366
biscuiţi 8,2 9,5 74 337

Bibliografie
Mincu, Iulian, Alimentaţia dietetică a omului sănătos şi a omului bolnav, Editura Enciclopedică, Bucureşti, 2007
Mincu, Iulian, Alimentaţia raţională a omului sănătos, Editura Medicală, Bucureşti, 1978
Uceanu, Florin, Alimentaţie şi suplimentaţie în culturism, Editura Redis Co., 1998
Baza de date cu analize alimentare a Departamentului American pentru Agricultură
Analizele nutriţionale publicate de companiile care produc şi comercializează alimente