Fructe proaspete – tabel calorii alimente

Fructe proaspete – tabel calorii alimente

fructe-proaspete
Proteine (g%) Grăsimi (g%) Carbohidraţi (g%) Calorii (kcal la 100g)
afine 0,7 0,6 13,9 66
ananas 0,4 0,2 11,9 52
banane 1,3 0,6 13,4 66
caise (soiuri) 1,1 0,1 12,9 58
căpşune 0,8 0,6 8,2 43
cireşe amare 1 0,4 17,8 80
cireşe (soiuri) 1,1 0,3 18,3 82
corcoduşe 0,6 0,1 10,2 45
dude 1,3 0,6 14,5 81
grepfrut 0,5 0,2 6,5 38
gutui 0,5 0,5 14,2 66
lămâi 0,9 0,7 6,2 30
mandarine 0,8 0,1 8,7 40
mere 0,3 0,4 16,9 74
nectarine (prune „peche”) 0,6 0,1 13,8 56
pepeni galbeni 0,5 0,1 5 23
pere 0,6 0,5 16 73
pepeni verzi 0,5 0,1 5,4 29
piersici 0,9 0,1 12,4 56
portocale 0,8 0,2 10,1 47
prune 0,6 0,1 17,2 74
zmeură 1,4 0,6 13,6 67
struguri 2,1 1,7 18,5 100
vişine 1,2 0,5 13,6 65

Bibliografie
Mincu, Iulian, Alimentaţia dietetică a omului sănătos şi a omului bolnav, Editura Enciclopedică, Bucureşti, 2007
Mincu, Iulian, Alimentaţia raţională a omului sănătos, Editura Medicală, Bucureşti, 1978
Uceanu, Florin, Alimentaţie şi suplimentaţie în culturism, Editura Redis Co., 1998
Baza de date cu analize alimentare a Departamentului American pentru Agricultură
Analizele nutriţionale publicate de companiile care produc şi comercializează alimente