Fructe şi seminţe oleaginoase – tabel calorii alimente

Fructe şi seminţe oleaginoase – tabel calorii alimente

fructe-seminte-oleaginoase
Proteine (g%) Grăsimi (g%) Carbohidraţi (g%) Calorii (kcal la 100g)
alune în coajă 8,7 33,8 11,7 408
arahide 25,8 44,5 15,7 584
castane 10,7 7 69,5 400
fistic 22,3 54 13,8 650
măsline greceşti 2 35 7,2 372
măsline verzi 24 55 13,2 664
migdale crude 24,1 54.1 10 623
migdale prăjite fără ulei, sărate 24 55 13,2 644
nuci 19,8 60 3,7 654
nuci de cocos 8,4 48,8 29,9 598
dovleac (seminţe) 28 47,4 5,1 572
floarea-soarelui (seminţe) 14,7 32,3 14,5 420

Bibliografie
Mincu, Iulian, Alimentaţia dietetică a omului sănătos şi a omului bolnav, Editura Enciclopedică, Bucureşti, 2007
Mincu, Iulian, Alimentaţia raţională a omului sănătos, Editura Medicală, Bucureşti, 1978
Uceanu, Florin, Alimentaţie şi suplimentaţie în culturism, Editura Redis Co., 1998
Baza de date cu analize alimentare a Departamentului American pentru Agricultură
Analizele nutriţionale publicate de companiile care produc şi comercializează alimente