Legume conservate – tabel calorii alimente

Legume conservate – tabel calorii alimente

muraturi-legume-conservate
Proteine (g%) Grăsimi (g%) Carbohidraţi (g%) Calorii (kcal la 100g)
conopidă în apă (sterilizat) 0,9 1,5 10
fasole verde în apă (sterilizat) 1,5 0,4 2,4 20
mazăre în apă (sterilizat) 2,4 0,5 8,1 48
sparanghel în apă (sterilizat) 0,8 0,1 2,7 15
ghiveci în bulion (sterilizat) 1,2 0,5 3,8 25
roşii în bulion (sterilizat) 1,7 0,4 4,7 30
tocană de legume (sterilizat) 1,4 6 5,5 94
ardei umpluţi cu orez (sterilizat) 1,4 8 8,2 114
suc de tomate 1,1 4,6 23
bulion de tomate 3,6 11,56 60
pastă de tomate 4,7 17,6 92
ciuperci deshidratate 41,7 1,7 30,8 313
morcovi deshidrataţi 9,3 1,5 61,4 3,4
castraveţi muraţi în oţet 3,6 15
varză acră 1,2 3,3 25

Bibliografie
Mincu, Iulian, Alimentaţia dietetică a omului sănătos şi a omului bolnav, Editura Enciclopedică, Bucureşti, 2007
Mincu, Iulian, Alimentaţia raţională a omului sănătos, Editura Medicală, Bucureşti, 1978
Uceanu, Florin, Alimentaţie şi suplimentaţie în culturism, Editura Redis Co., 1998
Baza de date cu analize alimentare a Departamentului American pentru Agricultură
Analizele nutriţionale publicate de companiile care produc şi comercializează alimente