Legume proaspete – tabel calorii alimente

Legume proaspete – tabel calorii alimente

legume-proaspete
Proteine (g%) Grăsimi (g%) Carbohidraţi (g%) Calorii (kcal la 100g)
andive 1,9 0,1 3,2 22
anghinare 1,7 0,1 7,5 38
ardei gras verde 1,1 0,2 4,6 25
ardei gras roşu 1,3 0,4 7,3 39
ardei iute roşu 1,87 0,44 8,81 40
ardei iute verde 0,90 0,09 4,26 18
broccoli 2,82 0,37 6,64 34
cartofi maturi 2,1 0,2 19,1 89
cartofi noi 1,7 0,2 17,4 80
castraveţi 1,3 0,2 2,9 19
ceapă verde 1 0,2 8,5 20
ceapă uscată 1,5 0,2 10,5 51
ciuperci 5 0,5 2,5 35
conopidă 2,8 0,3 3,9 30
dovlecei 0,9 0,1 3,2 18
fasole verde 2 0,2 5,7 33
lobodă 2,9 0,2 1,4 19
mazăre verde boabe 8,4 0,5 14 96
morcov 1,5 0,3 8,8 45
pătlăgele roşii 1,1 0,3 4,3 25
pătlăgele vinete 1,3 0,2 4,8 27
ridichi de lună 0,6 0,1 3,8 19
ridichi de iarnă 1,3 0,1 4,9 26
salată verde 1,9 0,3 2,9 22
spanac 3,5 0,3 2 25
sparanghel 2 0,2 2,6 21
ştevie 4,6
usturoi 7,2 0,2 26 137
varză albă 1,8 0,2 5,8 33
varză roşie 1,9 0,2 5,6 33

Bibliografie
Mincu, Iulian, Alimentaţia dietetică a omului sănătos şi a omului bolnav, Editura Enciclopedică, Bucureşti, 2007
Mincu, Iulian, Alimentaţia raţională a omului sănătos, Editura Medicală, Bucureşti, 1978
Uceanu, Florin, Alimentaţie şi suplimentaţie în culturism, Editura Redis Co., 1998
Baza de date cu analize alimentare a Departamentului American pentru Agricultură
Analizele nutriţionale publicate de companiile care produc şi comercializează alimente