Produse zaharoase – tabel calorii alimente

Produse zaharoase – tabel calorii alimente

bomboane
Proteine (g%) Grăsimi (g%) Carbohidraţi (g%) Calorii (kcal la 100g)
zahăr 99,9 410
glucoză 77,7 319
lactoză 0,2 99 407
miere de albine 0,4 81,3 335
amidon 83 340
fructoză 100 368
caramele cu lapte 96 398
bomboane fondante 3,1 9,1 78,7 420
bomboane cu ciocolată 7 33,8 56,3 574
praline 3 15 73 450
sirop de fructe (vişine, zmeură) 0,09 70 288
gem de caise 0,65 73 302
gem de piersici 0,64 74,5 308
gem de prune 0,62 72,5 300
gem de zmeură 74,3 304
gem de vişine 0,88 69,5 399
gem de căpşune 0,34 74 304
gem de gutui 0,35 75 308
dulceaţă de nuci verzi 76,1 312
dulceaţă de trandafiri 80,3 328
jeleu de afine 0,6 76 314
jeleu de mure 0,5 65 269
marmeladă amestec 0,46 72,5 289
marmeladă extra 0,42 71 292
magiun de prune 1,5 55 245
fructe confiate 0,3 75 309
cacao praf 23,4 20,2 40,2 449
ciocolată menaj 6,5 27,5 61,6 536
ciocolată cu lapte 6,9 29,9 49,8 603
ciocolată cu vanilie 5,1 33,1 58,9 570
marţipan 9,3 28,5 46,7 495
nuga 9 35 53 575
halva din floarea-soarelui 18,8 31,5 43 546
halva din susan 13,9 32,9 47,4 554

Bibliografie
Mincu, Iulian, Alimentaţia dietetică a omului sănătos şi a omului bolnav, Editura Enciclopedică, Bucureşti, 2007
Mincu, Iulian, Alimentaţia raţională a omului sănătos, Editura Medicală, Bucureşti, 1978
Uceanu, Florin, Alimentaţie şi suplimentaţie în culturism, Editura Redis Co., 1998
Baza de date cu analize alimentare a Departamentului American pentru Agricultură
Analizele nutriţionale publicate de companiile care produc şi comercializează alimente