Revino-ți după sărbători

0
27

De Crăciun și Revelion cei mai mulți dintre noi mâncăm mai mult decât trebuie, iar unii chiar cu mult mai mult. Dacă ești isteț, poți să îți revii rapid după mesele copioase specifice acestei perioade și să te întorci la obiceiurile sănătoase de dinainte.

[adinserter name=”FitClub Text 336 x 280 (Non AMP)”]

Doi factori esențiali în revenirea la alimentația normală sunt o ambiție de fier și evitarea unui mod de a gândi radical, în alb și negru. Acestea fiind spuse, iată câțiva pași pe care ar trebui să îi urmezi ca să te refaci după festin:

Consumă multe lichide

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci, când vrei să îți revii după supraalimentare, este să bei apă, încă de dimineață. De multe ori, aproape jumătate din greutatea acumulată în urma excesului alimentar este provocată de retenția de apă, așa că eliminarea acesteia din corp este de mare ajutor.

Deci, ca să eviți deshidratarea, încearcă să dublezi cantitatea de băuturi fără cafeină consumate timp de o zi sau două, după încheierea perioadei de supraalimentare. Nu e neapărat nevoie să bei doar apă pentru o hidratare corespunzătoare, ci poți consuma lichide și din alte surse precum fructele și sucurile de fructe, lapte, legume, supe, ciorbe etc.

De asemenea, mare atenție trebuie acordată consumului de sare, care este responsabilă pentru nivelul de sodiu din organism și pentru retenția de apă.

Evită înfometarea

Primul impuls, după o perioadă în care ai mâncat peste măsură, este să urmezi câteva zile o dietă foarte săracă în calorii. Deși o astfel de abordare pare foarte rațională la prima vedere, aceasta nu va face decât să îți dea metabolismul peste cap.

Încearcă să consumi mai multe proteine. Proteinele stimulează puternic metabolismul, ceea ce te va ajuta să arzi caloriile în exces. Așa că fii atent și la ce mănânci nu doar la cât, fiindcă înfometarea nu este o soluție viabilă pe termen lung pentru scăderea în greutate.

Exercițiile de forță sunt soluția

După sărbători, toată lumea care vrea să scape de kilogramele în plus, se duce la sala de sport și face cardio la nesfârșit, ca un soi de pedeapsă pentru excesele culinare. Antrenamentul de forță este o modalitate mai inteligentă ca să revii la normal, fiindcă lichidează zahărul (glicogenul) din mușchi mult mai rapid decât exercițiile de tip aerobic. Așadar, dacă alimentele pe care le-ai consumat au fost bogate în carbohidrați, atunci exercițiile de forță te vor ajuta să arzi mai eficient aceste depozite de glucide.

O oră de exerciții cardio la intensitate moderată este benefică, dar nu va stimula organismul să consume la fel de bine carbohidrații din corp și nici nu va accelera arderea caloriilor chiar și după încheierea antrenamentului, cum ar face un antrenament de forță.

Evită alcoolul

Alcoolul nu doar că are calorii goale, dar afectează judecata și în ceea ce privește alegerea alimentelor. Dacă te afli într-o situație în care consumul de acool nu poate fi evitat, încearcă te limitezi la cel mult un pahar și bea apă după aceea.

Revenirea după sărbători nu este ușoară, dar nici atât de dificilă pe cât avem impresia. Este nevoie doar de ambiție și mai multă disciplină în alimentație. Acum ai la dispoziție câteva trucuri care te vor ajuta să revii la silueta de anul trecut. Succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.