NUTRIŢIE Slăbește cu supe!

    Slăbește cu supe!

    0

    Puțină voinţă şi câteva legume alese cu grijă, folosite ca ingrediente pentru o supă sau ciorbă pe care s-o savurezi zilnic, pot fi de mare ajutor dacă vrei să slăbești

    [hana-code-insert name=’Sanatatea de Azi sus’ /]

    Supele te ajută să te debarasezi de kilogramele de prisos. Secretul? Nu au multe calorii şi ţin de foame. În plus, sunt foarte gustoase, hrănitoare şi consistente, ţinând cu brio locul unei mese principale (spre exemplu, cina), iar 0 zi pe săptămână poţi mânca doar supe.

    În Postul Paştelui, cele de legume fără adaos de ingrediente de origine animală sunt o alternativă minunată la mesele copioase!

    Legumele fără calorii, pe primul loc

    culturism
    sursă imagine: www.centerstagedeli.com

    Alimentele cu calorii negative sunt cele pentru a căror digerare organismul consumă mai multe calorii decât conţin acestea. Altfel spus, ca să extragă din ele caloriile, organismul „muncește“ mai mult şi e obligat să consume din propriile rezerve de grăsimi. De exemplu, 100 g de broccoliiti furnizează 25 de calorii, digerarea lui necesitând însă 80 de calorii, aşa că rezultă o pierdere de 55 de calorii din rezervele organismului.

    Alte legume cu calorii negative: varză, conopidă, gulie, ţelină, ridichi, morcovi, sfeclă, sparanghel, usturoi, ceapă, praz, spanac, salată verde, ardei iute, anghinare, vinete, fasole verde, dovleac, roșii, castraveți. Supele şi ciorbele din aceste ingrediente sunt alegeri minunate când vrei să slăbeşti! Desigur, trebuie să iei în calcul şi caloriile conţinute de celelalte ingrediente ale supei.

    Alte beneficii

    • Întărirea sistemului imunitar. Asigurându-i organismului substanțele mutritive pe care le contine supa, poți spera la o sănătate de fier. Secretul este să fierbi legumele la foc slab şi doar cât este necesar (altfel, ele îşi pierd mare parte din vitamine).
    • Detoxificare. Întrucât stimulează diureza, supa este un excelent mijloc de eliminare a toxinelor din organism.

    Sfatul nutriționiștilor

    Nu consuma doar supe şi ciorbe mai mult de 1-2 zile! Dacă faci asta, include în meniu şi o supă care să conţină proteine de calitate, precum cele din peşte. Prelungind o asemenea dietă restrictivă, vei reuşi într-adevăr să slăbeşti foarte repede, dar riscul este să recuperezi la fel de rapid kilogramele pierdute.

    Prepară supele/ciorbele cu cât mai puțină sare, ca să fie sănătoase și să mănânci din ele oricât. Folosește pentru gust condimente, borș, oțet de meresau zeamă de lămâie.

    de Olga Sveduneac

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.