Vinul roșu – licoarea dragă inimii

0
26

Francezii continuă să uimească lumea ştiinţei prin modul cum reuşesc să aibă inimi sănătoase tun, deşi consumă cantităţi impresionante de grăsimi saturate.

de Marius Bujor

[adinserter name=”FitClub Text 336 x 280 (Non AMP)”]

Răspunsul la aşa-numitul „paradox francez” e posibil să îl găsim într-un pahar cu vin roşu. Mai precis, ar fi vorba de o substanţă – resveratrol – care se află în struguri, rodii, vin roşu şi alte alimente, sunt de părere unii cercetători.

Oamenii de ştiinţă au ales câțiva şoareci de vârstă medie și le-au administrat cantităţi mici de resveratrol. Cercetătorii au constatat că această substanţă influenţează puternic procesul de îmbătrânire şi protejează considerabil inima. Mai precis, ei observat că doze mici de resveratrol simulează efectele unei diete sărace în calorii. Astfel de diete – cu 20-30% – mai sărace în calorii decât un regim obişnuit ar avea ca efect creşterea longevităţii, arată numeroase studii.

Cercetări mai vechi menţionează deja că dozele mari de resveratrol măresc durata de viaţă a nevertebratelor şi reduc mortalitatea din rândul şoarecilor cărora le-a fost administrat un regim bogat în grăsimi. La acestea se adaugă studiile recente care demonstrează că substanţa este activă în cantităţi mult mai mici decât se credea anterior. Această descoperire ar putea explica de ce oamenii care trăiesc în anumite regiuni din Franţa au inimi atât de sănătoase în ciuda consumului foarte ridicat de grăsimi.

Pe scurt, un pahar cu vin după masă poate reprezenta medicamentul ideal pentru o inimă veşnic tânără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.