FITNESS Beneficiile antrenamentului cu bicicleta eliptică

  Beneficiile antrenamentului cu bicicleta eliptică

  0

  Cu toții avem diverse preferințe când vine vorba de antrenamentul pe care îl efectuăm.

  Unii dintre noi ne dorim să pierdem mai mult din grăsimea corporală, alții dintre noi ne dorim să punem mai multă masă musculară, să obținem mai multă anduranță, și orice alt obiectiv de fitness pe care ni-l putem imagina.

  Când vine vorba de antrenamentul efectuat acasă, toate obiectivele de mai sus pot fi atinse dacă ne antrenăm cu ajutorul unei biciclete eliptice. Beneficiile oferite de o astfel de bicicletă sunt nemărginite pentru organismul nostru. Haide să aflăm împreună ce avantaje minunate ne poate oferi antrenamentul pe o bicicletă eliptică!

  Ce este o bicicletă eliptică? Este acel aparat fix de fitness care ne asista la exercițiile care simulează mersul, alergarea sau chiar urcarea în pantă înclinată. Deși majoritatea oamenilor sunt obișnuiți să utilizeze mai degrabă o bandă de alergare, o bicicletă eliptică este mult mai „prietenoasă” cu articulațiile, iar calitatea antrenamentului este cel puțin la fel de bună, dacă nu superioară efortului pe care îl depunem când folosim o bandă de alergare.

  Dar hai să vedem mai jos câteva dintre cele mai importante beneficii pe care le putem avea în urmă antrenamentului cu o bicicletă eliptică și avantajele unui astfel de echipament.

  1. Reducerea stresului la nivel articular comparativ cu o sesiune de alergare

  Un studiu efectuat la Universitatea din Missouri a analizat comsumul de oxigen, formarea acidului lactic, ritmul cardiac și evaluarea efortului perceput în urmă antrenării cu o bicicletă eliptică comparat cu o bandă de alergare. Concluzia a fost că beneficiile aduse de antrenamentul cu o astfel de bicicletă este aproape identic cu cel efectuat pe o bandă de alergare, dar se pare că impactul asupra articulațiilor este redus. Ceea ce este un lucru bun mai ales pentru genunchii și gleznele noastre.

  2. Avem ocazia să ne întărim mușchii lipsiți de vitalitate

  Un alt studiu comparat activitatea tendoanelor genunchilor și cvadriceps în urmă alergării în aer liber, mersul pe o bandă de alergare, pedalarea la bicicletă de exerciții și la bicicleta eliptică. Bicicleta eliptică a înregistrat semnificativ mai multă activitate și coordonare la nivelul acestor mușchi decât oricare alt modul de exerciții! Mai mult decât atât, când pedalîm în sens invers pe o bicicletă eliptică (da, în sens invers; cine s-ar fi gândit la acest lucru?), cvadricepsul este acționat chiar și mai bine.

  3. Capacitatea noastră cardio/de aerobic este vizibil îmbunătățită

  Utilizând o bicicletă eliptică timp de minimum 25 de minute pe zi de 3 sau 4 ori pe săptămâna, nivelul de rezistență și capacitatea cardio va fi îmbunătățită. De asemenea, ne vom simți mai energici pe timpul zilei.

  4. Ne putem bucura de maximizarea efectelor antrenamentului

  Un alt studiu ne arată că atunci când mărim lungimea pasului pe o bicicletă eliptică, numărul caloriilor arse este semnificativ crescut. Cu alte cuvinte, chiar dacă o bicicletă eliptică este asemănătoare că perfomanță cu o bandă de alergare în ceea ce privește numărul de calorii arse, o bicicletă eliptică cu o lungime a pasului mare ne poate asigura o maximizare a efectelor antrenamentului!

  5. Ne putem bucură de mai mult spațiu în casă

  În comparație cu spațiul utilizat pentru a amplasa o bandă de alergare, o bicicletă eliptică este mai ușor de amplasat și de mutat, ceea ce înseamnă că avem mai mult spațiu în casă. Mai cu seama dacă achiziționăm un model care se pliază, este tot ce putem avea nevoie pentru a atinge formă fizică pe care ne-o dorim, chiar în confortul propriei case și fără bătaie de cap!

  Așadar, nu mai avem nici o scuză să nu ne antrenăm, mai ales acum când știm ce beneficii imense poate avea un antrenament cu bicicletă eliptică asupra organismului nostru, și, de asemenea, dacă mai găsim și un partener de încredere de unde ne putem obține echipamentul potrivit, obiectivele noastre de fitness sunt din ce în ce mai aproape de a le dobândi!

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.