Deşteptarea metabolismului

0
17
metabolism bazal

Ce zici de o dietă în care principala recomandare este să mănânci? Cu un program de masă corect şi un meniu asemănător, pui metabolismul să lucreze pentru tine şi siluetă.

Organismul n-a fost creat să se înfometeze, ci a fost prevăzut cu un mecanism de apărare pentru astfel de crize: depozitează grăsime pentru perioadele în care ar fi privat de materia primă. Dacă n-o primeşte, va avea tendinţa să se concentreze pe stocarea grăsimii, pentru că el înregistrează astfel de condiţii exterioare limitative ca pe un pericol. În consecinţă, metabolismul va scădea: nu mai ai energie şi te îngraşi.

Când îţi accelerezi metabolismul, e ca şi cum ai tura motorul autoturismului: mergi mai repede, consumi mai mult – te menţii în formă. Vei constata că, doar folosind câteva trucuri de stil de viaţă, vei reuşi să calci cum trebuie pedala de acceleraţie a motorului:

metabolism bazalMicul dejun este obligatoriu! Metabolismul se trezeşte o dată cu tine şi nu-l aşteaptă pe stomac să protesteze. Dacă celulele tale, care au fost lipsite de combustibil peste noapte, nu-l primesc nici acum, vor funcţiona în regim de urgenţă, tot prin acelaşi mecanism de stocare a grăsimii.

Include şase mese pe zi în meniu! Asta nu înseamnă că vei consuma cantităţi industriale de mâncare cu gândul la slăbit. Din contră, cu cât creşte numărul de mese, cu atât scade mărimea porţiilor. Ideea este să nu laşi niciodată corpul să ajungă la senzaţia de foame, intrând iarăşi în ritm de funcţionare de urgenţă.

Schimbă profilul alimentelor din meniu! Taie din grăsimi şi zaharuri şi concentrează-te pe proteine. Organismul metabolizează cel mai uşor carbohidraţii, apoi grăsimile şi proteinele, pentru „ruperea” cărora consumă cele mai multe calorii. De exemplu, cu cât te bazezi mai mult pe iaurturi, carne de curcan, mere şi mazăre, cu atât îi dai metabolismului mai multă treabă.

Fă mişcare! Metabolismul va trebui să mărească pasul ca să se ţină după consumul de energie la care-ţi supui corpul. Unul dintre tipurile de mişcare care stârnesc metabolismul cel mai mult este antrenamentul aerobic: şi la câteva ore după terminarea acestuia muşchii mai consumă calorii ca să-şi revină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.