Minte sănătoasă în trup sănătos prin sportul în natură

0
31

Mişcarea în aer liber este sănătoasă atât pentru corp, dar mai ales pentru minte, este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Colegiul Peninsula de Medicină şi Stomatologie din Marea Britanie.

de Marius Bujor

[adinserter name=”FitClub Text 336 x 280 (Non AMP)”]

Cercetătorii au analizat mai multe rapoarte, care au cuprins informaţiile furnizate de către 833 de adulţi în legătură cu efectele efortului fizic. Au fost alese pentru studiu testele care comparau efectele exerciţiior fizice realizate într-un mediu natural cu antrenamentele efectuate în interior şi care conţineau declaraţii ale subiecţilor în legătură cu efectele fizice sau psihice ale efortului fizic.

Rezultatele studiului au arătat o îmbunătăţire a stării de bine psihice de pe urma exerciţiilor fizice; totuşi, în comparaţie cu antrenamentele în sală, subiecţii care au făcut sport într-un mediu natural s-au simţit mai energici, mai plini de viaţă şi optimişti şi au perceput o diminuare mai pronunţată a tensiunii psihice şi a stărilor depresive. Mişcarea în aer liber a fost percepută ca fiind mai amuzantă şi mai puţin monotonă, motiv pentru care subiecţii au declarat că intenţionează să repete activităţile ulterior.

Nu ştii cum poţi face sport în mijlocul naturii? Iată câteva sugestii: în parc – jogging sau mers pe jos în pas vioi, mersul cu bicicleta, cu rolele, iar la munte – schiul şi drumeţiile montane sunt modalităţi excelente ca să faci mişcare şi să respiri aer curat.

Sursa: Medical News Today

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.