Știri Fructe, nuci şi vin roşu pentru mai multă forţă şi rezistenţă fizică

  Fructe, nuci şi vin roşu pentru mai multă forţă şi rezistenţă fizică

  1

  Nucile, vinul roşu şi unele fructe pot fi armele tale secrete pentru performanţe fizice mai bune, arată studii ştiinţifice recente. Natura mereu surprinzătoare se pare că are soluţii pentru orice, inclusiv dacă vrei un randament mai bun la sală și în competiții.

  [hana-code-insert name=’Semnatura’ /]

  Un compus natural din vinul roşu, nuci şi anumite fructe – resveratrolul – se pare că îmbunătăţește efectele antrenamentelor și rezultatele în competiții, demonstrează un studiu al Universităţii din Alberta, realizat de curând.

  Conducătorul studiului, Jason Dyck şi echipa lui au constat, în urma unui experiment, că doze mari din compusul natural resveratrol ameliorează performanţa fizică, activitatea  inimii şi forţa musculară, în studiile de laborator.

  „Am fost foarte impresionaţi când am constat că resveratrolul a prezentat rezultate similare cu ce ai putea observa în urma antrenamentelor de rezistenţă intense”, spune Dyck. «Am văzut imediat potenţialul acestei descoperiri şi ne-am gândit că am identificat „îmbunătăţirea performanţelor fizice într-o pilulă.”»

  Dyck şi echipa sa vor începe în curând să testeze resveratrolul pe cei care suferă de diabet şi insuficienţă cardiacă, pentru a vedea în ce măsură compusul natural poate ameliora funcţionarea inimii.

  „Cred că resveratrolul ar putea ajuta categoriile de pacienţi care vor să facă exerciţii, dar sunt fizic inapţi. Resveratrolul ar putea mima exerciţiile pentru ei, sau ar putea ameliora beneficiile cantităţii modeste de exerciţii pe care le pot face,” susţine Dyck.

  Surse foarte bune de resveratrol, în afară de strugurii negri şi vinul roşu, ar fi: afinele, dudele, alunele în coajă, fisticul, pudra de cacao și ciocolata neagră.

  Sursa: Medical News Today

  1 COMMENT

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.