6 ore de televizor pe zi = 5 ani de viaţă mai puţin

0
29

5 ani din viaţă te costă 6 ore petrecute zilnic în fața televizorului, susţin cercetătorii de la Şcoala de Sănătate a Populaţiei de la Universitatea Queensland din Australia.

de Marius Bujor

[adinserter name=”FitClub Text 336 x 280 (Non AMP)”]

Oamenii de ştiinţă s-au folosit de datele oferite de Studiul Australian asupra Diabetului, a Obezităţii şi a Calităţii Vieţii, care a început în 1999-2000. Este vorba de un studiu sectorial care a vizat adulţi australieni, în vârstă de cel puţin 25 de ani şi care a inclus informaţii aspra obiceiurile acestora de vizionare TV.

Cercetătorii au confruntat, apoi, datele acestui studiu, cu raportul Biroului Australian de Statistică asupra populaţiei şi mortalităţii pentru anul 2008. A rezultat un „model de tabel al vieţii” cu ajutorul căruia s-a estimat speranţa de viaţă a unei persoane, pornind de la timpul petrecut în faţa televizorului. Rezultatele au indicat că cei care petrec în medie 6 ore pe zi în faţa televizorului trăiesc cu 4,8 ani mai puţin, decât cei care nu se uită la TV.

Oamenii de știință au mai constatat că fiecare oră de uitat la televizor, consumă 22 de minute din viaţă, în cazul persoanelor de peste 25 de ani.

Autorii studiului susţin că aceste rezultate indică faptul că efectele uitatului la televizor în exces, asupra duratei de viaţă sunt comparabile cu riscurile de îmbolnăvire ridicate de lipsa exerciţiilor fizice şi de principalele boli cronice precum obezitatea.

Sursa: Medical News Today

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.