Flexiile păianjen pentru bicepşi

0
14

Flexiile păianjen pentru bicepși sunt un exercițiu de izolare excelent, dar care și-a pierdut din popularitate pe nedrept, de-a lungul timpului. Acesta este exercițiul care l-a ajutat pe Sergio Oliva să obțină bicepși de Mr. Olympia, după cum el însuși mărturisește.

[adinserter name=”FitClub Text 336 x 280 (Non AMP)”]

Lui Sergio îi plăcea acest gen de flexii fiindcă simțea că-l ajută să izoleze bicepsul și să-i construiască vârful de care ducea lipsă. Mulți antrenori și instructori cred că flexiile păianjen și cele concentrate ajută la forma bicepsului, în special la vârful acestuia. Acest lucru este, însă, discutabil. Anatomic, bicepsul are o formă cilindrică, iar fibrele sunt dispuse longitudinal, ceea ce face imposibil să antrenezi doar o porțiune anume a mușchiului. Cineva care face flexii păianjen poate simți, totuși, că lucrează vârful bicepsului. Cauza o reprezintă, însă, forma izolată de execuție a exercițiului.

Flexia păianjen este asemănătoare cu flexia la banca Scott, doar că planul băncuței, unde ne sprijinim brațele, este vertical. Unele bănci Scott sunt ajustabile, altele sunt fixe cu un plan oblic pe o parte și un plan vertical pe cealaltă. Flexiile păianjen nu permit să trișezi prea mult. Partea superioară a brațelor rămâne fixă, blocată de planul vertical și doar antebrațele se mișcă.

Execuția este importantă. Dacă lași bara jos prea repede, riști să ai probleme cu cartilajul umărului. Mișcarea trebuie să fie controlată, 1-2 secunde pe partea pozitivă și tot atât pe cea negativă. Executate corect, flexiile păianjen pentru bicepşi te vor face să simți muşchiul cum arde și îți vor oferi o pompare excelentă. Nu este nevoie de o greutate prea mare – jumătate din ce folosești la flexiile cu bara din stând este suficient.

Este bine să introduci acest exercițiu la sfârșitul antrenamentului de biceps, după exercițiile de bază. Nu te împiedică, însă, nimeni să îl folosești atunci când dorești doar un antrenament de pompare și nu unul de forță.

Flexia păianjen pentru bicepşi este un exercițiu sigur, dacă este executat corect, fără elan în partea de jos a repetării și va aduce cu siguranță progres, ca orice exercițiu nou.

după Culturism&Fitness

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.