Stepul aerobic

0
16

Stepul aerobic – un antrenament cardio eficient şi amuzant

după Culturism&Fitness

Stepul aerobic este un mod distractiv de îmbunătățire a rezistenței la efort, dar și de reducere a kilogramelor în plus. Antrenamentul de step este o activitate de grup adaptată pentru toate persoanele, de toate vârstele și pentru orice condiție fizică. De fapt, stepul aerobic nu este altceva decât un antrenament cardio format din pași de bază stilizați într-o coregrafie adaptată tuturor participanților.

Lecția de step conține exerciții dinamice care se caracterizează prin urcarea și coborârea de pe step pe ritmul muzicii. O ședință de step începe cu o încălzire ușoară care se termină cu puțin stretching activ. Urmează partea principală a lecției în care instructorul antrenament aerobicpredă block-urile coregrafice „step by step” fără a întrerupe ritmul. Odată învățată coregrafia, aceasta va fi repetată de cât mai multe ori, pentru ca antrenamentul să aibă efectul cardio dorit. Perioadele de revenire și de stretching sunt un element foarte important. Intensitatea este redusă treptat, iar exercițiile de stretching sunt cele care vor încheia ora de step.

Caracterisiticile antrenamentului de step sunt următoarele:

  • realizarea unui antrenament aerobic la o intensitate medie-înaltă
  • varierea intensității prin ridicarea stepului la o înălțime mai mare
  • realizarea unui program perfect echilibrat
  • aplicarea antrenamentului cu pași simpli și repetări uniforme

Obiectivele antrenamentului sunt:

  • îmbunătățirea funcționalității aparatului cardiovascular
  • ameliorarea condiției fizice a membrelor inferioare
  • dezvoltarea coordonării și a capacității de memorare

Este foarte importantă menținerea unei posturi corecte pe parcursul efectuării exercțiului: umerii sunt relaxați, iar bustul este aliniat cu restul corpului. Urcarea pe step se face în mod natural, fără a călca apăsat, iar întreaga suprafață a tălpii piciorului se va sprijini în interiorul platformei. Muzica este un al doilea instructor și are rolul de a stimula persoanele particpante la clasă.

Un pas de bază în step este knee up. Această mișcare implică musculatura coapselor, a fesierilor, dar și a abdomenului. Tehnica pasului este simplă și se efectuează astfel: pășiți cu piciorul drept pe platformă și ridicați genunchiul stâng spre piept, menținând spatele drept. Alternați urcând cu piciorul stâng și ridicând genunchiul drept spre piept.

Mai multe tehnici poți afla dacă mergi la sălă. Așa că ia-ți echipamentul și înscrie-te la o clasă de step aerobic – cu siguranță nu vei regreta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.