Micul dejun – mănânci şi slăbești

0
30

Cercetătorii au descoperit cum putem rezista ispitei de a renunţa la cura de slăbire – un mic dejun copios înţesat cu carbohidraţi şi proteine, după care scădem numărul caloriilor şi cantitatea de carbohidraţi, pentru restul zilei.

de Marius Bujor

[adinserter name=”FitClub Text 336 x 280 (Non AMP)”]

O echipă de specialiştii de la Spitalul Clinic din Caracas, Venezuela şi Virginia Commonwealth University din Richmond e de părere că „Majoritatea studiilor despre pierderea în greutate au arătat că o dietă foarte săracă în carbohidraţi nu este o metodă optimă de slăbire. Ea sporeşte pofta de glucide şi încetineşte metabolismul. În consecinţă, după o perioadă scurtă de pierdere în greutate, are loc o întoarcere rapidă la obezitate.” Cercetătorii mai spun că o dietă este eficientă în măsura în care oferă senzaţia de saţietate şi reuşeşte să reducă pofta de carbohidraţi.

Medicii au selectat 94 de femei obeze şi s-au decis să confrunte noua dietă cu un alt regim şi mai sărac în carbohidraţi. 46 de femei au urmat regimul strict, micul dejun fiind cea mai modestă masă. Celălalt grup de femei a primit o cantitate mai mică de lipide şi mai mare de proteine şi carbohidraţi, administraţi mai ales la micul dejun.

Studiul a vizat o perioadă de 8 luni: prima jumătate dedicată scăderii în greutate, iar ultimele 4 luni de menţinere. În prima fază, femeile aflate la regim strict au pierdut ceva mai multe kilograme. La finele testului însă, femeile din grupul care a consumat micul dejun copios continuau să slăbească spre deosebire de celălalt grup unde femeile au pus la loc o parte din greutatea pierdută. Mai mult decât atât, femeile care au avut un mic dejun copios au semnalat diminuarea senzaţiei de foame şi a poftei de carbohidraţi.

Avantajele unei astfel de diete ar fi, aşadar, un control mai bun al apetitului şi a poftei de dulciuri şi făinoase. De asemenea, este mai sănătoasă decât regimurile foarte sărace în carbohidraţi fiindcă permite oamenilor să consume fructe – surse importante de fibre şi vitamine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.