15 minute de sport pe zi – suficiente pentru o viaţă mai lungă

0
13

Şi un sfert de oră de exerciţii fizice zilnic este de ajuns ca să adaugi câţiva ani în plus speranţei de viaţă au constat cercetătorii de la Institutul de Studii Demografice din cadrul Institutelor Taiwaneze de Cercetare a Sănătăţii. Acest lucru este valabil chiar şi pentru cei care suferă de boli cardiovasculare, mai afirmă cercetătorii.

de Marius Bujor

[adinserter name=”FitClub Text 336 x 280 (Non AMP)”]

Oamenii de ştiinţă taiwanezi susţin că nu există suficiente informaţii în legătură cu efectele exerciţiilor fizice, pe o durată sub 150 de minute pe săptămână, recomandată în general. De aceea, ei s-au decis să analizeze beneficiile resimţite în urma mai multor volume de exerciţii fizice, de către un grup de 400.000 de persoane (bărbaţi şi femei în procente aproximativ egale), care locuiesc în Taiwan şi care au fost supuse unui examen medical standard, în perioada 1996-2008. Subiecţii studiului au fost grupaţi pe 5 niveluri de activitate: inactiv, scăzut, mediu, ridicat şi foarte ridicat, pornind de la ce au declarat în chestionarele despre exerciţiile fizice.

În perioada de monitorizare de aproximativ 8 ani, au fost notate toate decesele. Apoi, oamenii de ştiinţă au estimat riscul de deces din cele patru categorii de activitate, în raport cu grupul celor inactivi precum şi speranţa de viaţă din cadrul fiecărei categorii.

Rezultatele au arătat că subiecţii cu un nivel scăzut de activitate, care făceau 15 minute de exerciţii fizice pe zi sau aproximativ 92 de minute săptămânal, aveau un risc de deces cu 14% mai mic şi o speranţă de viaţă cu 3 ani mai mare, în comparaţie cu persoanele sedentare. Acestea din urmă aveau un risc de deces cu 17% mai mare faţă de grupul cel mai puţin activ.

Cercetătorii au mai constatat că fiecare 15 minute de exerciţii fizice în plus faţă de grupul cu cel mai mic volum de activitate, reduceau cu încă 4% riscul de deces din cauze aleatorii şi cu 1% decesul provocat de cancer.

Rezultatele au vizat toate categoriile de vârstă şi în egală măsură bărbaţii şi femeile. Au fost monitorizate atât persoanele sănătoase cât şi cele care sufereau de afecţiuni cardiovasculare.

Sursa: Medical News Today

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.