Inimă puternică prin culturism şi aerobic

3
165

Combină antrenamentul de forţă cu cel aerobic dacă vrei o inimă sănătoasă, spun cercetătorii germani de la universitatea Erlangen-Nuremberg.

de Marius Bujor

[adinserter name=”FitClub Text 336 x 280 (Non AMP)”]

Specialiştii au realizat un studiu pe 26 de atleţi de triatlon şi pe 27 de bărbaţi care fac sport de plăcere, cel mult 3 ore pe săptămână, ambele grupuri cu vârsta medie de 27 de ani.

S-a constatat că sportivii de performanţă aveau atriul stâng şi ventriculele mai mari decât grupul de bărbaţi care fac sport ocazional. Ventriculele atleţilor aveau, de asemenea, mai multă masă musculară şi pereţi mai groşi. Analizele au mai arătat că ritmul cardiac al atleţilor era cu 17% mai mic decât al grupului de control. Pe scurt, sportivii aveau inimi mai puternice şi capabile să suporte aceleaşi sarcini, dar cu mai puţin efort. Motivul este acela că triatlonul combină antrenamentul de forţă cu cel de rezistenţă.

Atât antrenamentul de forţă – culturism, fitness – cât şi cel de rezistenţă – aerobic – provoacă adaptări specifice ale inimii. Specialiştii avertizează că antrenamentul aerobic în exces poate fi asociat cu o predispoziţie spre incidente cardiace neprevăzute.

Sursa: Medical News Today

3 COMENTARII

  1. vreau sa zic k articolul este foarte bine gandit…fac culturism de numai un an dar la forta…si pot sa zic k ma supara inima si nu numai atat dar in sala rezistam destul de mult dar knd ieseam la fotbal oboseam destul de repede…asa k am inceput sa combin antrenamentul de forta cu cel de cardio(am bicicleta si banda f des) si pot sa zic k 10 min maxim dupa exercitiul de forta e foarte eficient…desi am auzit fel de fel k dak faci grupele de sus se redirectioneaza sangele acolo si dak faci cardio se redirectioneaza…asa si? eu fac si totusi am rezultate:)

  2. Buna ziua. As vrea sa stiu cam ce inseamna antrenament aerobic in exces ? Cum ar trebui sa arate parametrii intensitate, frecventa si durata antrenamentului pentru a nu ajunge la exces ?

  3. Salut,

    Parametrii exacți nu sunt precizați nici în articolul agenției, însa eu, personal, mă gandesc la sportivii de performanță. Nu puține au fost cazurile când, din păcate, inimile unor atleți (fotbaliști, mai ales) au cedat. Deci, cred că autorii studiului la așa ceva s-au referit.

    Sportul practicat în condiții de siguranță, cu aviz medical și în limite decente de efort – fără abuzul de substanțe dopante, care împing nenatural, patologic de mult limitele de rezistență ale organismului – nu ne pune în pericol, ba chiar contribuie la starea generală de sănătate.

    Cele bune și te mai așteptăm pe FitClub.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.