Fast-food-urile puse să plătească

0
31

Taxa pe „junk food”

de Marius Bujor

[adinserter name=”FitClub Text 336 x 280 (Non AMP)”]

Ministerul Sănătații va percepe taxa pe produsele fast-food din luna martie 2010. Această taxă vizează companiile care produc, importă sau prepară produse tip fast food, de patiserie-cofetărie, snacksuri, chipsuri, precum și băuturi răcoritoare, cum ar fi:

  • restaurantele de tip fast-food (KFC, McDonalds, Snack Attack, Burger King etc.)
  • producătorii de băuturi carbogazoase (Coca-Cola, Pepsi, European Drinks etc.)
  • lanțurile de patiserii (Fornetti)

Ministrul Sănătății, Attila Cseke a declarat că banii din taxa pe fast-food vor fi folosiți pentru susținerea programelor naționale de sănătate.

fast foodLa prima vedere, am putea spune – o taxă în plus, asta ne mai lipsea; totuși pe mine mă bucură apariția ei. Cred că este un pas spre descurajarea consumului excesiv de alimente dăunătoare. Nu trebuie să fii nutriționist sau medic ca să știi cât de nocivă este mâncarea tip junk food – America este un exemplu încă viu. Cu toate acestea, nu am văzut până acum un restaurant fast food fără clienți. Acei clienți sunt, de fapt, viitorii pacienți pe care îi vom suporta noi toți din impozitele plătite la stat pentru sănătate.

Mie mi se pare cinstit ca cine nu ține la sănătatea lui să plătească mai mult, atâta vreme cât bolnavii de cancer, leucemie, hepatita C etc. trebuie să suporte din propriile buzunare o parte din costurile tratamentelor, care nu sunt deloc mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.