Știri Sport dimineaţa pentru nopţi odihnitoare

  Sport dimineaţa pentru nopţi odihnitoare

  0

  Fă aerobic dimineaţa ca să dormi bine noaptea, spun cercetătorii de la Appalachian State University. Oamenii de ştiinţă au răspuns, astfel, la o întrebare veche de când fitness-ul – care este cel mai potrivit moment al zilei pentru antrenamentul cardio: dimineaţa, sau seara?

  de Marius Bujor

  Somnul insuficient contribuie la apariţia multor probleme de sănătate precum diabetul, afecţiuni cardiovasculare şi obezitate. Sportul se ştia că îmbunătăţeşte calitatea somnului, însă specialiştii au vrut să afle dacă momentul zilei poate spori aceste beneficii.

  Cercetătorii au ales pentru studiu 6 bărbaţi şi 3 femei. Fiecare subiect a efectuat 30 de minute de alergare pe bandă o dată la ora 7, altă dată la ora 13 şi o altă dată la ora 19. Noaptea, subiecţii au purtat pe cap o banderolă specială pentru monitorizare profunzimii, a calităţii şi a duratei somnului.

  Rezultatele au arătat că antrenamentul de la ora 7 a îmbunătăţit cel mai mult calitatea somnului, în comparaţie cu şedinţele de aerobic de la orele 13 şi 19.

  Adulţii ar trebui să doarmă 7-9 ore pe noapte recomandă specialiştii, dar viaţa tot mai agitată tinde să reducă timpul alocat odihnei. Sportul dimineaţa este, aşadar, foarte util nu doar pentru menţinerea siluetei, dar şi pentru ameliorarea problemelor cu somnul.

  Sursa: Medical News Today

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.